over ons


Lecturis is uitgever van bijzondere boeken, met de imprints Lecturis, DATO en Citrus

de uitgeverij toen en nu

Lecturis is in 1922 opgericht als uitgeverij van boeken. Het Eindhovense bedrijf werd vanaf 1940 een drukkerij die zich steeds meer ging richten op kwaliteitsdrukwerk voor kunstenaars en bedrijfsleven. Vanaf 2010 werden er niet alleen boeken gedrukt maar ook uitgegeven met de focus op kunst, design en fotografie.

Actueel:
Sinds 2015 is Lecturis een uitgeverij. Inmiddels zijn er drie fondsen (‘imprints’) actief: Lecturis, DATO en Citrus. De Lecturis boeken zijn gericht op kunst, design, en fotografie. DATO is het fonds voor boeken over (cultuur) historie, sport, en life style. In de zomer van 2019 zag Citrus het licht: een fonds met culinaire boeken.

Verkoop:
Lecturis maakt gebruik van New Book Collective (newbookcollective.nl) die de vertegenwoordiging naar de boekwinkels binnen Nederland en Vlaanderen voor haar rekening neemt. Daarnaast via de eigen webwinkel, andere winkels waar boeken worden verkocht, en Idea Books Amsterdam (ideabooks.nl) voor internationale distributie naar verkooppunten buiten Nederland.

Idee voor een boek?:
U wordt van harte uitgenodigd contact met Lecturis op te nemen indien u een plan, manuscript of idee hebt om een boek te laten uitgeven bij één van de fondsen. Graag beoordelen wij e.e.a. op o.a. de aansluiting bij het fonds, op kwaliteit en financiële haalbaarheid.
Stuur een mail naar info@lecturis.nl met de nodige informatie.

Onze brochures met nieuwe titels vindt u hier:

https://issuu.com/search?q=lecturis