info / nieuwsLecturis is aanwezig bij:

Unseen: voor inmiddels de 8e keer nemen we deel aan de fotoboeken markt die tijdens Unseen Amsterdam plaatsvindt op het Westergas terrein van 20 t/m 22 september 2019. Lecturis is tevens uitgever van de jaarlijkse winnaar van de Unseen dummy award. De winnaar van 2018 (Rebecca Fertinel met Ubuntu) is mede jurylid dit jaar.

Polycopies: tijden Paris Photo 2019 is de boot in de Seine waarin deze fotoboekenmarkt plaatsvindt een drukbezochte hotspot voor uitgeverijen, fotografen en vele anderen. Uitgeverijen presenteren er hun nieuwe en bestaande fotoboeken. De openingstijden lopen gelijk met de beurs Paris Photo die in het Grand Palais (vlakbij de Polycopies boot) plaatsvindt (van 6 t/m 10 november 2019).

Beurs voor bijzondere uitgevers: Op deze beurs die op zondag 8 december 2019 in Paradiso plaatsvindt presenteren en verkopen ruim honderd uitgevers uit Nederland en België hun nieuwe en oude titels op het gebied van literatuur, literaire non-fictie en beeldende kunsten.


de uitgeverij toen en nu

jLecturis is in 1922 opgericht als uitgeverij van boeken. Het Eindhovense bedrijf werd vanaf 1940 een drukkerij die zich steeds meer ging richten op kwaliteitsdrukwerk voor kunstenaars en bedrijfsleven. Vanaf 2010 werden er niet alleen boeken gedrukt maar ook uitgegeven met de focus op kunst, design en fotografie.

Actueel:
Sinds 2015 is Lecturis een uitgeverij. Inmiddels zijn er drie fondsen (‘imprints’) actief: Lecturis, DATO en Citrus. De Lecturis boeken zijn gericht op kunst, design, en fotografie. DATO is het fonds voor boeken over (cultuur) historie, sport, en life style. In de zomer van 2019 zag Citrus het licht: een fonds met culinaire boeken.

Verkoop:
Lecturis maakt gebruik van de eigen webwinkel, de fysieke boekwinkels, andere winkels waar boeken worden verkocht, en Idea Books Amsterdam (www.ideabooks.nl) voor internationale distributie naar verkooppunten buiten Nederland.

De verkoop in Nederland wordt verzorgd door Ef en Ef Media (info@efenefmedia.nl), telefoon +31 (0)6 291 08 294, en in België door Elke Dag Boeken Antwerpen (info@elkedagboeken.be), telefoon +32 (0)3 345 60 40.
Het contact met de boekwinkel voor Citrus in Nederland wordt onderhouden door Michiel Boek, van Bureau Boek (michiel@bureauboek.nl), telefoon +31 (0)6 36591427.

Idee voor een boek?:
U wordt van harte uitgenodigd contact met Lecturis op te nemen indien u een plan, manuscript of idee hebt om een boek te laten uitgeven bij één van de fondsen. Graag beoordelen wij e.e.a. op o.a. de aansluiting bij het fonds, op kwaliteit en financiële haalbaarheid.
Stuur een mail naar info@lecturis.nl met de nodige informatie.

De actuele aanbiedingsbrochures vindt u hier: