info

de uitgeverij toen en nu

jLecturis is in 1922 opgericht als uitgeverij van boeken. Het Eindhovense bedrijf werd vanaf 1940 een drukkerij die zich steeds meer ging richten op kwaliteitsdrukwerk voor kunstenaars en bedrijfsleven. Vanaf 2010 werden er niet alleen boeken gedrukt maar ook uitgegeven met de focus op kunst, design en fotografie.

Sinds 2015 is Lecturis een uitgeverij. Inmiddels zijn er twee fondsen (‘imprints’) actief: Lecturis en DATO. De Lecturis boeken zijn gericht op kunst, design, en fotografie. DATO is het fonds voor boeken over (cultuur) historie, sport, koken en life style.

Voor verkoop maakt Lecturis gebruik van de eigen webwinkel, de fysieke boekwinkels, andere winkels waar boeken worden verkocht, en Idea Books Amsterdam (www.ideabooks.nl) voor internationale distributie naar verkooppunten buiten Nederland.

De verkoop in Nederland wordt verzorgd door Ef en Ef Media (info@efenefmedia.nl), telefoon +31 (0)6 29108294, en in België door Elkedag Boeken uit Antwerpen (info@elkedagboeken.be), telefoon +32 (0)3 345 60 40.

U wordt van harte uitgenodigd contact met Lecturis op te nemen indien u een plan, manuscript of idee hebt om een boek te laten uitgeven. Graag beoordelen wij e.e.a. op o.a. de aansluiting bij het fonds, op kwaliteit en financiële haalbaarheid.
Stuur een mail naar info@lecturis.nl met de nodige informatie.

Hieronder treft u binnenkort de najaarsbrochure aan van Lecturis en DATO met de te verschijnen titels.