algemeen

Lecturis is in 1922 opgericht als uitgeverij van boeken. Het Eindhovense bedrijf werd vanaf 1940 een drukkerij die zich steeds meer ging richten op kwaliteitsdrukwerk voor kunstenaars en bedrijfsleven. Vanaf 2010 werden er niet alleen boeken gedrukt maar ook uitgegeven met de focus op kunst, design en fotografie.

Sinds 2015 is Lecturis een uitgeverij met drie ‘imprints’: Lecturis, DATO en Timmer Art Books. De Lecturis boeken zijn m.n. gericht op kunst, design, fotografie en vormgeving. DATO is het merk voor boeken over (cultuur) historie, sport, koken en gezondheid en Timmer Art Books richt zich op kunstenaars monografieën.

Voor verkoop maakt Lecturis gebruik van de eigen webwinkel, het CB en Idea Books Amsterdam (www.ideabooks.nl) voor internationale distributie.

De verkoop in Nederland wordt verzorgd door  Jan Smit van Jan Smit Boeken Hilversum (jan@jansmitboeken.info), telefoon +31 (0)35 621 92 67, in België wordt dat verzorgd door Elkedag Boeken uit Antwerpen (info@elkedagboeken.be), telefoon +32 (0)3 345 60 40.

U wordt van harte uitgenodigd contact met Lecturis op te nemen indien u een plan, manuscript of idee hebt om een boek te laten uitgeven. Graag beoordelen wij e.e.a. op o.a. de aansluiting bij het fonds, op kwaliteit en financiële haalbaarheid.
Stuur een mail naar info@lecturis.nl met de nodige informatie.

Hieronder treft u de meest actuele brochure aan met te verschijnen titels: