Een paar jaar geleden werd er op internet geschreven over het fenomeen van de zesvleugelige kip. Even leek ze echt te bestaan. Er werd in verschillende media over geschreven en ook doken er online beelden op van kippen met zes vleugels. Of dit fabelachtige creatuur echt bestaat, dat is nog steeds niet helemaal duidelijk.
In de hedendaagse media is het moeilijk om te bepalen wat echt nieuws en wat nep nieuws is. Het is makkelijk om informatie te manipuleren en de hoeveelheid nieuws, zowel waar als onwaar, is overweldigend. Dit leidt tot veel twijfel, en creëert ruimte om de fantasie de vrije loop te laten. Dit is zeker het geval wanneer dingen niet helemaal zichtbaar zijn, zoals het geval is in onze vleesindustrie. De meeste mensen weten immers niet waar hun vlees vandaan komt en het is lastig te bepalen met de schaal waarop er geproduceerd wordt.
In het boek De zesvleugelige kip en andere fabeldieren van de voedingsindustrie begeeft Anne Kamps zich op het snijvlak tussen feit en fictie. Ze legt de tijdgeest vast, met al zijn fake news, gekke technologieën en een voedingsindustrie die nog nooit zo ver van de mens af stond.