Het ultieme boek over de opwindendste jaren uit de recente geschiedenis van Amsterdam.
Gerard Wessel woonde lang aan het Singel, in het centrum van Amsterdam. Hij raakte gefascineerd door het gevarieerde Amsterdamse straatleven, de jeugdcultuur en het extravagante uitgaansleven. In een straal van nog geen 1.000 meter rond zijn huis vond hij alle grootstedelijke (on)gemak. Junks, hoeren, toeristen, zwervers, getormenteerde jongeren. Alle mogelijke aspecten van de samenleving, politiek, muziek, beeldende kunst en mode, waren zichtbaar in het straatbeeld. Wessel legde, vaak in opdracht van Nieuwe Revu, het dagelijks leven van de stad vast met zijn Rolleiflex-Wide. Hij was bekend en populair. Voor sommige jongeren telde je in het uitgaansleven pas mee als je door Wessel gefotografeerd was. Zo groeide zijn archief. De stad veranderde, maar altijd zijn er weer nieuwe generaties die het nachtleven, de muziekscene en het modebeeld een ander aanzien geven.
‘Gerard Wessel maakt het boek waarin alle aspecten van Amsterdam in de jaren tachtig, negentig en het begin van de 21ste eeuw samenkomen’ (gebaseerd op de tekst over Gerard Wessel in dankzij Sem, samengesteld door Hans van Blommestein, Dick Breebaart en Bart Nieuwenhuijs).
Na afronding van zijn studie aan de MTS voor Fotografie en Fototechniek vertrok Gerard Wessel naar Amsterdam. Hij maakte veel reportages voor Nieuwe Revu. Eerdere boeken van hem zijn Jong Holland – YoungHolland, Gerard Wessel fotografeert Herman Brood en Werk van Wessel.
Van Circus Amsterdam is ook een speciale editie beschikbaar met een fotoprint in beperkte oplage (informeer bij de uitgever).